Cullen Creast från Bellas Box ☂

Örhängen:

Vampire girl armbandet som jag fick i Bellas Box var alldeles för stort för min armled och så det åker av när jag har på mig det, så därför tog jag av Cullen Creast och satte den på ett örhänge. Superenkelt, fast det var lite svårt att få bort den från armbandet.. Jag vet inte vilken metall det är men den är ganska hård. Såhär blev resultatet :

                            
                   

Här är också en bild på mina tre Twilightinspirerande örhängen, tyvärr har jag bara en av varje men det blir fint ändå!

                                                      

Vargen har jag skrivit om förut och kommer från ett halsband från Grand Canyon (fin landskap, höga berg o.s.v :). Gaffeln eller Forks är från Ur&Penns rean och Cullen Creast från Bellas Box.

Trevlig Valborg!


River flows in you Remix i Forks

Det här klippet hittade jag på www.thetwilights.blogg.se

Jasper Forks  har gjort en remix av Yirumas vackra låt, River Flows In You. Med låten i bakgrunden så är det en kvinna som åker runt i Forks och besöker platserna i böckerna.
Det som gör videon så annorlunda är att det är som en historia som utspelar sig och på slutet så blir man lite lätt överraskad. Den är filmad med (känns så i alla fall) en otroligt bra kamera som fångar detaljer, med massor av fina klipp på hur det ser ut i Forks. Skogen som hon promenerar och blir jagad i är på något sätt lite mystisk.


0:48 ser man Dazzled By Twilight butiken!

Jag tittade på iTunes om remixlåtan fanns att köpa, men det verkar som att den inte har kommit här. Man kan boka den för 40,50 kronor. Men då är det 6 st artister som gjort en egen version av River flows in you. Man kan inte provlyssna än men det borde komma! Här är omslaget:


Nattbloggning - Slut och godnatt

Nu ska jag sova, ingen är inne på chatten, jag är kanske inte världens trötaste men måste ju sova.
Godnatt!


När de pratade om minnen på inspelningen av Eclipse.

Nattbloggning - Print Screens




Nattbloggning - Tittar på Live Chat

http://www.myspace.com/twilight

Live chatt med Nikki Reed, Julia Jones och Bryce Dallas Howard! De är så trevliga och mysiga. Man känner sig någon sammankoppling bland alla andra twifans som sitter framför datorn nu. Det känns inte så ensamt. Att de tre skådespelarna i denna stund sitter i en soffa och pratar om Eclipse! Och de är så vackra alla tre.


Nattbloggning - Eclipse trailern

Klockan är ungefär 01:00 och jag väntar på något som jag egentligen inte har någon aning om vad det är! Var inne på TwilightSweden och där fanns den, med Dakotas presentation och utan. Nej, jag har inte sett Eclipse trailern än, jag bestämde mig att låta bli. Till New Moon såg jag precis alla teaser trailer som kom ut, vissa snuttar som läckte ut på nätet - nu avstår jag. Kanske så ångrar jag det imorgon och tittar på den direkt eller när den rätta stunden är kommen så tittar jag.

För de som också är uppe till två och kanske lite längre, om man ska ha chans att chatta med Nikki, Julia och Bryce, så finns jag på TwilightSweden chatten. Antaglien lite offline, eftersom jag ska passa på att skriva lite men ändå!
Chatten finns här: http://twilightsweden.se/chatt.php 

Bilder från Dazzled By Twilight butiken

När jag var i Forks så berättade guiden att Dazzled By Twilight (DBT) skulle byta lokal till en större. Den nya butiken öppnade 1 augusti 2009. Och så lyckades jag hitta några bilder på hur fint de har gjort det. Den här meningen som fanns på hemsidan tycker jag samanfattar det ganska bra:
"Dazzled By Twilight is sure to have something to offer for even the most discriminating Twilight Fan."
Här är några åh-jag-vill-vara-där bilder:


Först och främst så är utsidan så himla fin med Bella, Jacob och Edwards skuggor. (Edwards kan man ju förresten köpa har jag sett, att ha på väggen). Man känner verkligen igen de! Den "gamla" butiken var dubbelt så liten och hade bara en entré.



Här är Dazzled By Twilightbussen, som jag sagt förut så tycker jag att det är så fint att det står Be Safe på baksidan. Om jag gissar rätt så 30 platser allt som allt.


Här är butikens fönster med schackpjäser!


Här är blomträboxen (eller kanske för cigaretter?) som finns utanför. Detaljerna i träet; Twilightomslaget med handen och äpplet, texten, pianot, musiknoterna och Edward i bokstäver. Mycket vackert.

In i butiken!


Känner ni igen det? Volterra! Klocktornet leder en till flera Twiprylar.


Här ser man lite hur atmosfären är inne i butiken, det röda bandet i taket tror jag nog är Eclipsebandet. Det verkar så mysigt! Här nedanför så ser man vad de ristat in i trädet som finns därinne.. Edward + Bella= ♥

 


Den här två bilderna fick jag fundera lite på vad det som menades men sedan så insåg jag att det är Isle Esme! ♥
Lite exotiskt.


Den här bilden med Jacob får avsluta bilderna från Dbt. Målningen på väggen ska föreställa La Push, first beach med James Iland. "Look after my heart, I've left it with you." En Yamaha motorcykel står framför Jake :)

Så, någon mer än jag som önskar att man befann sig där just nu?


He's back?! Wolf Girl - kapitel 10

Godkväll! Det tionde kapitlet är nu klart. Det läses HÄR. Det handlar om en oförbjuden tanke som Bella tänker, det kan vara om Edward Cullen. Det här kapitlet är lite kortare än vanligt eftersom det kändes bra att få ett stopp där det slutar, på det elfte kapitlet vill jag nämligen fokusera på en dialog c:


Andra människor som besökt Forks

Något som skulle vara kul, när jag får körkort (om några evigheter) så skulle det vara trevligt att åka på resa till Forks men med vänner. Istället för att sitta på Dazzled By twilight bussen med min storebror som vid varje stopp säger "Det här är så B..". Men det var skyst ändå att han hängde med även fast han inte blev ett twifan C: Men bilresan så skulle det vara så kul! Tänk att åka genom den mystiska skogen till Forks och bara prata om Twilight. Underbart.
Här är 3 klipp på andra människor som besökt Forks:






Nytt klipp från Twilight In Forks!


Chinnook Pharmacy and Variety - Affär med mycket Twilightprylar


Den här affären var jag faktiskt inne i när jag var i Forks, innan jag skulle på bussen. Jättemysig!


Chinook Pharmacy & Variety är en affär som har:
T-shirtar, mycket twilightprylar, ljus, böcker, vykort, bokmärken, munktröjor, souvenirer (när jag var inne där fanns det fina gafflar) och smycken.
Böcker om Forks och Washington, pocketguider, naturböcker, kartor, lokala konstverk, skola och kontorsmaterial, mediciner och filtar.

De har även Female Force: Stephenie Meyer, en roman just Stephenie och historian om Forks, där Twilight utspelar sig. Den här utgåvan som kom ut innan New Moon premiären innehåller lite bonusmaterial som inte finns att få tag på någon annanstans. För att boka stämplad kopia av boken, mejla e-post till [email protected]

                                 
I bakgrunden ser ni en del av Twilightprylarna, heaven..

                                 
Där den röda pilen pekar är en av böckerna som jag skrev om i inlägget om böckerna om Forks.
Läs det här.


The Host är annorlunda på franska!

När jag läste "The host" så läste jag den på franska. Anledningen är att jag kan läsa och tala franska och att min kompis hade boken så jag lånade den :) Men jag märkte just att det var något konstigt som jag inte förstod sen jag tittade på wikipedia.fr Jag ska försöka förklara det på ett enkelt sätt. Det är olika namn på vagabonden på de olika språken, här på bilden ser man hur jag menar.



Version originale betyder orginal versionen. Så jag har allitd kallat henne Gaby och tänkt henne på det sättet! Smsade till 2 av mina kompisar efter att jag läst ut den i förrgår och då svarar de någonting som hade med Wanda att göra. Det konstiga är att jag har sett namnet Wanda förut på en hemsida men inte liksom förstått det förrän nu. Så om du ska läsa The Host på franska alltså Les âmes vagabondes så vet man att Gaby är Wanda eller Wanderer. Jag undrar varför den översattes på det viset..



"I'm the real life of Bella...Kind of..."

Courtney Simmons Pooler är en bloggare som bor i södra Kalifornien och har speciella band till Twilight. Hon växte upp i Forks - hennes föräldrar bor kvar där än idag.

När hon växte upp i Forks så var hennes liv precis som Bella, hon fann sin Edward men i lite yngre ålder än Bella. Hennes pojkvän lämnade henne och hon blev förkrossad. Såhär skrev hon om det: Reading the books as an adult, I was surprisingly moved by New Moon, as I spent most of the time wondering"Did Stephanie Meyer have a looking glass with which she looked into my past and found me in a ball on the mossy ground of the Forks forest?" I thought, "Do I know Stephanie Meyer? She apparently knows my life...."


Jag läste  inlägget om hennes liv i Forks och hur det är väldigt likt Bellas liv. Och inte bara påhittat utan hände faktiskt då, när hon var ung. Hon tyckte inte om att leva i Forks då, ville till staden eller bara någon annanstans.
Hon skev att kärleken vid en sådan ung ålder uppfattas inte som djup, det är bara en oseriös förälskelse. 
"Welllll, I have to say that every word I read out of Edward's mouth were words I had heard spoken in my own personal love story."

Läs inlägget här


Twilight Sparkiling Wine

" Sparkiling Twilight är ett mousserande vin som bubblar av entusiasm för att fira din dags resa och äventyr.
Smuttade på Twilight som de olympiska bergen ta på bländande nyanser av den kommande natten, små bubblor spegla den mousserande himlen.
Njut av bär frukt karaktären av denna livliga och uppfriskande Syrah. Off-torr, ruby i färg, med frisk smak av hallon, körsbär och röda frukter."
En vinflaska kostar $ 34,99= 250 kronor

                     

Kvinnan som kom på idén att göra vinet, var från Scottland och besökte en vingård på väg tillbaka till Seattle efter att ha varit i Forks och besökt alla ställen som Stephenie Meyer beskriver i böckerna. Efter att ha läst om stunderna som hon gillade i böckerna kunde hon se framför sig hur etiketten skulle se ut för det mousserande vinet. Märkningen på flaskan skulle vara ett tack till alla som besökte Forks och visa hur The Olympic Peninsula såg ut.
Den 13 juni 2009 släpptes vinet. Kathy som hon heter har också träffat Mitch Hansen Band när de var i Dazzled By Twilight butiken då hon skulle leverara vin till restaurangen Bella Italia. 

                                   
Vid slutet ser man hur en flaska ser ut!
Hemsidan finns här.


Tips om du ska köpa "Twilight In Forks"

För ett tag sedan när jag skulle köpa Twilight in Forks DVD så gick jag in på cdwow.se för att hitta den. Men så fanns det två stycken DVD:er att välja på. Ena för 159 kronor, andra för 69 kronor. Så tänkte jag att jag skulle ta den billiga (tyvärr så var och är den inte på lager för tillfället) men så såg jag skillnaderna. Regionerna var annorlunda.

Såhär stod det på deras hemsida om det: "De flesta DVD filmerna är regionkodade. För att hålla försäljningen inom vissa delar av världen, har filmvärlden begränsat filmerna med olika regioner som endast kan spelas med DVD-spelare med samma region."

Region 1: Usa och Kanada. Då måste man alltså ha en speciell amerikansk DVD spelare för att kunna se filmen.
Region 2: Svergie, Västra Europa Japan, Sydafrika, Mellanöstern, Egypten.
Det finns flera andra regioner men de är till för t.ex. Afrika, Indien, Kina eller Nya Zeeland.

Något som är väldigt bra med Cdwow.se är att det är gratis frakt så när "Twilight In Forks" kommer in igen så blir det inte jättedyrt :) När den kommer in på lager, skriver jag om det på bloggen!


Twilight The Graphic Novel har jag köpt!

Jag var inne på SF bokhandeln idag, letade egentligen efter en manga men så fanns den där på Twilight "ståndet". Så jag köpte The Graphic Novel för 175 kronor. Vilket jag tror det är värt, mangan är mycket fint ritad och karaktärerna är nästan som jag själv tänkt de (speciellt Charlie).
Har börjat läsa tills Bella har kommit till Charlie i Forks, jag ska vänta tills ikväll då det är mörkt ute. Det är bättre läsning då, tycker jag.
Här kommer i alla fall lite fakta om boken som jag direkt lade märke till. 

                                                       

Först så inledningen som Stephenie Meyer skrev om boken. Bara jag läser de så ville jag läsa den. Läs själva: 

                              



På Baksidan av boken så står det såhär:

Alltså alla titlar, så jag funderar om det betyder att alla böcker är förkortade till en bok i Graphic Novel? Har inte velat titta på sista sidan men jag tror inte att det kan stämma. Det står ju det Volume 1 på boken och så borde väl i så fall t.ex. Eclipse heta Eclipse The Graphic Novel? Om du vet svaret, kommentera gärna inlägget!

Sedan något som jag också märkte var att Bella's truck är samma modell (årsmodell 1953)som den som var i Forks! Alltså inte den bilen som är i filmen (årsmodell 1950), som har platt motorhuvud utan den som är mer rund. En riktigt intressant detalj som gjorde mig lite överraskad och glad att tecknaren målade så.

 

Handgjorda Twilightsmycken från Forks

Pacific Beach Glass

Traci Kettel and Janeen Howell äger förtaget Pacific Beach Glass i Forks, Washington. De gör unika strandplockade halsband, armband och andra smycken. De handplockar varje strandsten som är med i smyckena från kusten i sundet Juan de Fuca och längs den nordvästra spetsen av Stillahavskusten i Washington.
De är specialiserade på havs glas armband och halsband. Varje bit är äkta från havet och har sin naturliga form – alltså inte formats om eller ändrats. Smyckets pris är beroende på stenens färg, form och storlek.
Ägarna av Pacific Beach Glass bor i Forks, där deras studio också ligger. Både Traci och Jannen jobbar på Forks Forum (Tidningen i Forks som kommer ut varje torsdag).


Hemsida här, galleri här.

Howling Twilight Bracelet
Unique twilight inspired charm bracelet made in Forks with locally hand-picked green beach glass.
Twilight Inspired Bracelet
Unique silver charm bracelet with silver wolf head with soft blue beach glass.




Twilight ceramic wolf charm bracelet

Charm bracelet is gold with a ceramic wolf head, gold heart and red apples.



Twilight Inspired Bracelet, with forks, apple, heart, wolf and an E. (Gissar att det står för Edward :)



Matkedjor i Forks med Twilight tema!




Edbread låter mumsigt... På hemsidan står det även att
 "BELLA & EDWARD’S WEDDING SOUP ALSO SERVED WEEKLY".


Om är tyckte att maten var god och tycker om Twilight kan man köpa matchande kläder:


RSS 2.0