Twilight i min vardag!



 


Äntligen! Wolf Girl kapitel 6!

Har tänkt på vad som ska hända i Wolf Girl under hela sportlovet och nu har jag äntligen skrivit klart kapitel 6! Här handlar det lite mer om Jacob och hans problem.

Musik under skrivning;

Coldplay - Yellow (Om och om igen)

Det kan du läsa som vanligt på; http://www.forkstwilight.blogg.se/wolfgirl

 


Forks Twilight Tour del 7

                                               Forks High School, Home of Spartans

               
När bussen anlände till parkeringen där vi skulle gå av så körde chauffören precis som Tyler gör när han nästan kör på Bella. Höger, vänster, höger, vänster och så hör vi samtidigt the Score låten som är med i filmen! Det var så kul idé. Så när den väl var parkerad sa guiden: " If you don't put on your seatbelts, this will happen again!" 

När vi stod utanför skolan berättade hon att Forks High School hade stängt eftersom den inte gick att vara på övervåningen, det var för riskabelt. Men på Bellas födelsedag, den 13 september, som heter Stephenie Meyers day får man besöka nedervåningen. Då får man se matsalen där Bella först såg Cullens. På bordet där de satt fanns det en lapp där det då stod att det var deras bord. Guiden sa: "When I came there, I knew right away where the Cullen table was. It was so obvious." 
Det var lite roligt för alla som var med på turen sa samtidigt: "Aww!" 

    


Forks High School Adress: 261 S Spartan Ave Forks, Washington 98331
Forks High School Hemsida: http://www.forks.wednet.edu/fhsmain/index.htm  

Jag håller just nu på att läsa om Twilight på engelska (för första gången faktiskt, har bara läst på svenska) och det konstiga är att när jag läste den på svenska så såg jag Forks High School som är i filmerna men just nu ser jag den riktiga skolan. Det känns så underligt!  


Twilightfans åker till Forks under lovet

Omkring 250 Twilight fans kom in på Forks Chamber of Commerce’s Visitor Center, måndagen den 15 Februari.

Vårlikt väder över Olympic Peninsula bidrar till att locka många fans till Forks, La Push och andra viktiga platser som finns med i Twilight Saga böckerna och filmerna.

Forks Chamber of Commerce direktören Marcia Bingham sade att hon och hennes personal laddar för Lördag 20 Mars DVD-utgåvan av Summit Entertainment's "New Moon", den andra filmen i Twilight-serien.
New Moon kommer troligen att börja säljas en minut efter midnatt, med fans uppradade utanför butikerna i Forks och gallerior över hela USA.
Särskilda evenemang planeras av Twilight försäljare i Forks och Port Angeles. (Dazzled By Twilight)

New Moon DVD med två skivor är redan nummer två storsäljare för alla film och TV-DVD visa noterat på Amazon.com. En Blu-Ray versionen av filmen är också släpps.

Fans tycker att Twilight DVD-skivor och böcker som köpts i Forks har ett särskilt värde. Lokala handlare ger klistermärken och stämplar till fansen visa att de kan bevisa att de faktiskt varit i Forks.

Hecklesville Medias "Twilight i Forks - Saga av Real Town" dokumentär regisserad av Jason Brown är också släpps på dvd av toppmötet den 20 mars.
En PR-blurb till filmen sägs: "Eftersom Twilight filmerna inte filmades i den verkliga Forks, är detta din chans att se staden som Stephenie Meyer bygger upp i sina romantiska böcker.”

The Hecklesville besättning filmade i Forks mestadels under sommaren 2009, och deltog i Twilight litterära seminarium som hölls i Forks High School i slutet av juni.
Lokalbefolkningen är med i dokumentärfilm, och inkludera till exempel Forks High School läraren John Hunter, Forks High School vice rektor Kevin Rupprecht och andra närboende.

En röst spelades in till Forks Outfitters som frågar "Bella Swan kom gärna till SPORTAVDELNING" och får funktionen röst Kevin Hinchen, som driver sportavdelningen i butiken, eller Dan Trickey, chef för bageri och deli avdelning.
Dokumentären DVD är också rangordning hög i Amazon.com förköp diagram. En trailer för "Twilight i Forks" med filmade scener kan ses på www.twilightinforks.com.

Skriven av: Chris Cook - Forks Forum Editor


Forks High School Merchandise

Såg på Twilightgrejer för ett tag sedan att Closeup fått in ganska många prylar som har med Forks att göra. Och det är jättekul eftersom det egentligen inte finns så många med just Forks utan de flesta har bilder från filmerna på. Temat på prylarna är Forks High School och  Home of Spartans . På min header, på den stora skolskylten, så är det samma man. Väldigt fina saker :] 
       
  
 

Switzerland: under lovet

När jag åkte skidor eller snarare satt i liften så märkte jag något väldigt häftigt. Snön hade lagt sig som en liten kulle och var helt orörd och den glittrade precis som Edwards hud, som alla vampyrernas hud. Från olika vinklar såg det annorlunda ut och det var så ovanligt fint. Jag tänkte på det här citatet, det var precis samma känsla.

"Edward in the sunlight was shocking. I couldn’t get used to it, though I’d been staring at him all afternoon. His skin, white despite the faint flush from yesterday’s hunting trip, literally sparkled, like thousands of tiny diamonds were embedded in the surface."


Jag försökte fota men det syns inte speciellt bra.

Något annat som jag blev lite förvånad över var hur likt en bild på bilskyltarna som föreställde ett lejon (eller en björn?) var Cullen creast. Fast på Cullen creast så står lejonet på alla fyra medan i Schweiz så står det upp. Tungon står ut på båda två och tassarna ser ganska lika ut.   

                                                   

Det fanns tre stycken souveniraffärer i den byn vi bodde i där. I de små affärerna fanns det ganska mycket men oftast stod det Suisse (Schweiz på franska) på dem. Men jag lyckades hitta en tröja som det stod Switzerland på i alla fall! Så fanns det också en matkasse som jag tyckte hade lite Twilight tema :]





 
 
Jag köpte även en tiding som heter dream'up som hade special med Twilight och jag var tvungen att köpa den. Knapparna som man fick med och de vackra postarna, jag kunde inte låta bli.

När vi var och handlade på Coop (finns där också) så fanns det en hylla med Schweiz saker som gjorde mig uppmärksam direkt. Jag ville ha nästan allt där...  (Speciellet de två bävrarna till vänster som har Schweiz förkläde ;)

 

Det var allt om min resa till Schweiz. Jag skrev i förrförra inlägget att jag skulle "In hope of finding who i love the most " men dessvärre har det inget gett resultat. Har inte riktigt funderat på det så mycket. Det går liksom inte att dela upp de. Även fast jag är 1 % lite mer Jacob fast så när jag läser om Twilight så är man helt präglad av hur Edward är. Han är så helt otroligt underbart bra helt enkelt. Det går runt som i en cirkel, varje bok har sitt lag och snart ska jag börja på New Moon igen. Då antar jag att jag blir Team Jacob igen. Och sedan till Eclipse blir det först Edward och sedan Jacob. Lite förvirrat faktiskt.


Äntligen hemma från Schweiz

Just idag lördag 20 februari så är jag otroligt trött. Lite Jacob som varit ute och patrullerat och kommit hem, hungrig och ska sova stil på det hela. Men glad att vara hemma, såklart.

Schweiz var väldigt kul och jag faktiskt lyckades hitta lite Switzerland prylar, en tröja och en fransk tidning som handlar om Twilight (där man fick med lite merchandise). Och eftersom det är snöstorm ute så kommer jag nog sitta vid datorn större delen av dagen och skriva ett inlägg om resan och visa lite bilder!

Ciao Bella!


I am Switzerland!

       

Jag åker till Schweiz på fredag och kommer hem nästa fredag igen. Bloggar förmodligen på lördag och berättar om resan, visar bilder eftersom det har ju lite lite med Twilight och göra. Ska försöka leta efter lite prylar som det står Switzerland på :) Eftersom man i Sverige ser t-shirtar med Sweden i souvenirbutiker så borde ju det finnas med Switzerland i Schweiz. Där ska jag i alla fall åka skidor!


                              (Annars är det bara att lägga till mig på Bloglovin så missar ni inte!)

WOLF GIRL LÄSARE: Ni får det kapitel 6 när jag kommer hem. Håll ut!

Om ni vill ha något trevligt att läsa är det bara att titta länkarna i menyn !!


Carlisletröjan och Twilighthårspännen!

Har just kommit tillbaka från en miniträff med Marie, Martina och Sophie. Vi gjorde en beställning på Closeup i december och idag så skulle jag få prylarna jag väntat på. Carlisle tröjan och Twilighthårspännen.
Efter mejlandet till Daniel på discshop med tröjan så blev jag superglad när den fanns i min storlek på Closeup eftersom jag verkligen letat efter den :]

 


Hårspännerna är precis som jag vill ha de, att det är ganska hårda så att de verkligen sitter fast i håret och inte bara åker av. Jag köpte de för att de var så vackra. Ingen i Cullens bär det här hårspännet så tänker jag mig att Bella bär de. En present från Edward kanske ♥

 

Forks Twilight Tour del 6

Här är några bilder på platser eller saker som fanns i Forks men som jag sätter ihop i ett inlägg eftersom det annars inte blir så mycket läsning :]



Här är bussen som vi åkte i under hela Twilight turen. Det fanns plats för kanske 20 personer. Guiden, som var grymt härlig, satt längst fram bredvid chauffören och pratade i en mick om de olika platserna, lite Quileute legender och det som var omkring oss. Twilight var hennes liv helt enkelt, bo i Forks och vara guid för en Twilightbuss. Drömlivet, antar jag. Hon tipsade oss också ett band, som heter The Mitch Hansen Band där en gift man läste böckerna eftersom hans fru älskade de och började skriva låtar som hade med böckerna och göra. Här är några som tycker är väldigt fina;

Jacob Black - Twilight hour (Från Edward till Jacob)


Lullaby - Twilight hour (Edwards lullaby till Bella, väldigt söt)


Stay with me - Twilight Hour (Bella till Edward, mycket vacker!)




På den här bilden ser man extra bra hur vädret var den 7 juli då jag var där. Vattnet på parkeringen och molnen som täcker hela himlen. Om man tittar längra bort i bilden kan man se att skogen börjar och de gröna trädtopparna syns. Jag tyckte vädret var perfekt.
ACE Hardware Sporting Goods som det står på skylten är mataffären där många Forksbor köper sin mat!


Award "presentation"!

Såg att jag hade fått 2 stycken awards, som det heter och förstår fortfarande inte egentligen vad som menas med det. Här kommer i alla fall presentationenen av min award (eller ska man säga tacktal?):  

Jag fick en award av: http://twilightsaaga.blogg.se/ & http://www.twilightgrejer.se.

Med denna award följer lite måsten:
- Lägga in den på sin blogg.
- Länka till den jag fått den av.
- Berätta sju saker om mig själv.
- Välj sju bloggar att skicka den till.
- Länka till dessa bloggare.


1. Forkstwilight driver jag helt själv och ja, jag trivs med det. Det är kul.
2. Jag tror att Twilight är det bästa som hänt mig :]
3. Nästan allt jag ser eller hör relaterar jag till Twilight.
4. Jag älskar att drömma om skådespelarna och böckerna. (Även fast det inte är så ofta)
5. Min mamma läste första boken i Twilight men gillade den inte :/ (ingen twilightmom)
6. Jag vill flytta eller bo en längre tid i Forks när jag blir äldre.
7. Jag önskar att Stephenie Meyer gör en fortsättning på Twilightserien där hon berättar om Renesmees och Jacobs liv tillsammans.

Mina awards går till:

http://thetwilights.blogg.se/
http://twilightmovie.blogg.se/
http://mytwilight.bloggagratis.se/
http://twilightskane.blogg.se/
http://twilightgrejer.se
http://twilightfans.blogg.se/
http://breakingmoon.blogg.se 


Kapitel 5 är publicerat!

Kapitel 5 i Wolf Girl kan du nu läsa här;

http://www.forkstwilight.blogg.se/wolfgirl

Musik som jag lyssnade på medan jag skrev:
Never Think, Together Forever, Flightless Bird American Mouth, River Flows in you


Väderleksrapport i Forks

Här i Sverige är det ju iskallt med massa kall snö men kollade just vädret i Forks och där är det varmare än här. Men som vanligt är det molnigt även fast det kan komma lite solsken på helgen. Då kan vampyrerna glittra lite..

                                                       51 °F = ungefär 10,5 °C


Det är konstigt, "Mostly cloudy with a shower" låter hur vackert som helst när det är i Forks men om det står så i tidningen i Sverige så blir man helt trött på det.


Nu kan ni rösta!

Som jag skrivit förut är jag med i en Veckans Blogg Tävling hos Twilightsaaga och jag är en av de fem finalisterna, så nu kan ni rösta :] Så om ni känner er taggade så är det bara att lägga en röst för mig! 

                                                                                                          (KÄNN ER INTE TVINGADE!)

http://twilightsaaga.blogg.se/2010/february/finalisterna-i-veckans-twilightblogg.html#comment


Svar från Cdon.com




I förrigår mejlade jag cdon och frågade om de skulle få in "Twilight In Forks". Hade tänkte beställa en annan DVD därifrån och om de skulle få in den skulle jag ju lika gärna lägga till den på samma beställning.


"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!"


RSS 2.0