Victoria på Eurovision Song Contest!

Bidrag nummer 12, Irland, tyckte jag liknade Victoria farligt mycket i ljuset. Uh, obehagligt..


En tanke om The Second Short Life Of Bree Tanner

Måste vara den längsta boktiteln som jag sett..

Jag läste runt på några bloggar för ett tag sedan när den spanska omsalget av The Second Short Life Of Bree Tanner släpptes och många skrev att de tyckte det såg ut som en skräckbok och att blodet är på något sätt lite äckligt. Det som slog mig efter ett tag sedan var då att Brees liv kanske inte var så lyckligt, kanske riktigt hemskt. Det är kanske det som visas, genom bokomslaget.

Själv tycker jag nog mest om det amerikanska omslaget, eller egentligen det omslaget som är till alla länder förutom Spanien. Jag gillar när bakgrunden är svart - det gör den lite mystisk. Spanska omslaget tycker jag är lite för mycket känns det som, nu är det som att jag säger emot det jag sagt innan men det känns så rakt på. Fast ändå får man "Wow!" känsla när man ser det.

Bara 10 dagar kvar nu!




Kapitel 12 - Alice (Wolf Girl)

Kapitlet hittar du här !

Bella pratar med Alice om hur det är. Och om honom.

Musik - Yiruma & Coldplay












En fråga om Forks!

Hur många människor bor det i Forks?

- 3275 människor bor där idag, om man räknar bort vampyrer och varulvar! År 2000 gjordes en undersökning och då bodde det där 3192 personer, 1169 hushåll och 792 familjer.
Jag hittade en ganska kul artikel via deras hemsida om att när det firas Stephenie Meyers day i Forks, på Bellas födelsedag den 13 September 2009, så ökade befolkningen nästan dubbelt för att så många fans dök upp.



The Meadow i Forks, Washington

Via www.edwardsmeadow.com hittade jag en hemsida där en fotograf tagit bilder på The Meadow, ängen där Bella för första gången ser hur Edwards hud ser ut i solljuset. Jag har ingen aning var i Forks bilderna är tagna men den liknar den äng som Stephenie Meyer beskriver. Så det här är ingen plats som hon sagt är just den ängen som är i boken utan det är fotografen som hittat stället. Bilderna tagna från skogen på ängen men som även har med lite skog, tycker jag är så vackra. Som att man ser på ängen från Bellas ögon.

Har suttit nu och klippt ihop alla bilder till en liten film som nu ligger ute på Youtube med den vackra sången Need av Hana Pestle. Gjord av mig: MagicTwilightSaga


Vill du bo i Jacob Blacks hus?

Dags för ny kategori - La Push. Ett stopp under Dazzled By Twilight turen var Jacob Blacks hus. Om man vill, kan man nu bo i huset!

Jacob Blacks hus ligger 8 mil ifrån Forks, på La Push road, mindre än en fjärdeles mil från Treaty Line. Det byggdes under år 1950. Huset ligger nära Bogachiel floden där du kan göra "what your heart desires".
Fiska, vandringen på stranden, bada, från att vandra på stigar i skogen till att bara ta det lungt.
"Because of the location there is no need to worry about vampires; the house is located one quarter mile past the treaty line.  Wolf pack protection is guaranteed to ensure a comfortable bite free stay".

 

Jacobs House är ett nytt semesterboende som har byggts för att ge erfarenhet av att bo i Jacobs hus. Direkt från Stephanie Meyers New Moon, kommer man förställa sig hur det är att bo i Blacks hus.
Alla rum är nyrenoverade med nya möbler, sängar och har nymålade väggar. Rummen är inredda med ett varg och hav tema och följer bokens berättelse om liv och obesvarad kärlek vid Treaty Line.
I fjol besökte över 70.000 personer the hometown of Twilight i av Forks Washington.
Se var Jacob sov, hitta lappen Bella lämnat till honom, se där han arbetade med sina motorcyklar och där Bella och Jacob har tillbringat många minnesvärda ögonblick. 


Vargtavlor på väggarna..

Jacobs House är det perfekta stället att koppla av på, huset är omgivet av träd och fält. Lunch på Three Rivers utväg och deras berömda Jacob Black Blackberry Shake och varulv burger eller besök Rivers Edge Restaurant (för Wolf Girl läsare så jobbar Bella där!) för en middag med skaldjur nära vattnet. Man kan också:

- Strand vandringar vid Rialto Beach eller La Push, det tar 5 min att gå från huset.
- Shopping i Forks eller La Push.
- Sitta i trädgården på gräsmattan stolar eller har en picknik
- Paddla i floderna, surfa eller simma i floder och sjöar.
- Vandra på många stigar i nationalparker och runt i närheten.

Priser:

2 dagar (är minimum) i April = 475 dollar = 3432 kr
2 dagar i Maj - September (tursistmånad, antar jag) = 575 dollar = 4155 kr

6 dagar i April = 1225 dollar = 8852 kr
6 dagar i Maj - September = 1475 dollar = 10 658 kr


Hillywood kom för att göra en parodi på New Moon med hjälp av Jacobs hus som inspleningsplats (se thehillywoodshow.com). 




Förklaring till den nya designen

Jag satte mig ner i eftermiddags och startade från en bild till en ny design. Och det funkade väldigt bra. www.designadinblogg.se är nog den allra bästa sidan man kan hitta. (Inom design, då..)
Men i alla fall här kommer lite fakta om hur det ser ut:

Äpplet i inläggrubriken - symboliserar the forbidden fruit
Vädret i Forks i menyn - Idag, imorgon och sedan två dagar frammåt. Väldigt praktiskt
Den gröna färgen - Egentligen hade jag tänkt mig kanske lite rött till Eclipse men så hittade jag en fin grön, skoglikt färg som passade bra till Forks. Ska försöka få in det röda bandet någonstans men det tar nog inte ett litet tag innan jag lista ut hur man gör det.

God Kväll!

(Om du inte ser någon skillnad, tryck F5)

Lite trubbel i bloggen

God eftermiddag , nu kommer det vara lite konstigt kanske man skulle kunna kalla det i bloggen eftersom jag håller på att "renovera". Byte av header och meny o.s.v. Jag vill få in lite mer färg i bloggen. Men ska inte ha lösenordskyddat utan håller på att testa designen på en annan blogg. Menyn har hoppat fel märkte jag och jag känner mig alldeles förvirrad med alla dessa html koder, jag förstår inte mycket av det. </br>, side, content, wrapper..  
Men! Det blir fint när det är klart C:


Andra männsikor som varit i Forks del 2









12 anledningar att älska Forks

Jag tycker det sammanfattar det att älska i Forks väldigt bra, så jag förstår inte varför mina föräldrar låter mig flytta dit. Mina favoriter är 10, 9, 7, 6 och 1! 
                                                      


Källa thetwilightsaga sedan frå twifans


Wolf Girl Kapitel 11

Kapitel 11 finns nu att läsa! Kapitlet handlar om Bella ska välja att träffa Edward eller inte. Och vad det mötet kan skada hennes och Sams relation.
Musik: Många olika, men Coldplay, Damien Rice och Collide.

Det gör du här: http://www.forkstwilight.blogg.se/wolfgirl


Bilden passar bra till kapitel 10.


RSS 2.0